"Nieuwsbrieven"


 

Na de Zilveren Erespeld van vorig jaar volgde op 12 april 2014 de uitreiking van de unieke
Gouden Erespeld door de vice-voorzitter van de Raad van Beheer aan ons bestuurslid en Erelid
Corita Jansen.
 

Toespraak door de vice-voorzitter van de Raad van Beheer dhr. J. Wauben

Mevrouw Corita Jansen is al meer dan 30 jaar een toegewijd en succesvol fokker van Yorkshire TerriŽrs onder de kennelnaam (van het Polanerduin). Polanerduin heeft acht kampioenen voortgebracht en vier internationale kampioenen. Van haar importen zijn elf kampioen geworden en vier ook internationaal kampioen.
Over belangstelling voor haar honden uit het buitenland heeft mevrouw Jansen niet te klagen gehad. In vrijwel alle werelddelen zijn Polanerduin Yorkies te vinden. In de VS, In Zuid-Afrika, AustraliŽ, BraziliŽ, CuraÁao, IndonesiŽ, IsraŽl, Kazakstan, Mexico, Rusland, Saoedi ArabiŽ, Turkije, UkraÔne, Zuid-Korea, om maar eens wat niet alledaagse bestemmingen van Nederlandse fokproducten te noemen. Diverse van haar honden hebben het in het buitenland ver geschopt:
Polanerduin honden zijn kampioen geworden in IsraŽl, Spanje, Duitsland en Rusland.

Bij het fokken werkte mw. Jansen nauw samen met de Ozmilion kennel in Engeland. Zoín dertig honden zijn in de loop van de tijd uit Engeland geÔmporteerd en het spreekt bijna vanzelf dat honden van haar ook op Crufts zijn geshowd.

Kampioenschappen halen is mooi, maar een goede gezondheid is belangrijker. Mevrouw Jansen heeft daar altijd grote waarde aan gehecht en zij is er terecht trots op dat honden in haar kennel 16 tot 18 jaar oud kunnen worden.

Naast haar werk als fokster heeft mevrouw Jansen haar steentje bijgedragen als bestuurslid van de Nederlandse Yorkshire TerriŽr Club. Acht jaar was zij er bestuurslid, was zij betrokken bij het clubblad en bij het organiseren van evenementen. Ook heeft zij altijd met veel plezier meegewerkt aan het wegwijs maken van aspirant keurmeesters van het ras en heeft zij haar medewerking verleend bij het schrijven van diverse Yorkshire Terrier boeken.

Dames en heren het is mij een groot genoegen deze grote liefhebber van een klein ras de Gouden Erespeld te mogen overhandigen.

 

 

Uitreiking van de Zilveren Erespeld door de Raad van Beheer op 6 april 2013

Toespraak door de voorzitter van de Raad van Beheer
dhr. G. Jipping

Mevrouw Corita Jansen is een fenomeen in de wereld van de Yorkshire TerriŽrs. Onder de in 1982 geregistreerde kennelnaam ĎVan het Polanerduiní heeft zij ettelijke nesten gefokt. Haar honden trokken internationaal aandacht: ze heeft geŽxporteerd naar een dertigtal landen. Maar ook bijna dertig Yorkshire TerriŽrs uit Engeland geÔmporteerd, onder andere in nauwe samenwerking met de bekende Ozmillion kennel.

Vele Polanerduin Yorkies hebben het erepodium behaald tot aan Best in show toe. Zes zelfgefokte honden werden Nederlands kampioen en vier internationaal, en nog eens zoín rijtje kan worden gemaakt van door haar geÔmporteerde honden. Haar honden hebben Clubwinnaar titels behaald in ons land, Duitsland, Spanje, BelgiŽ en Frankrijk. Met het noemen van mooie resultaten zou makkelijk nog even een tijdje kunnen worden doorgegaan, de lijst is indrukwekkend.

In deze tijd waar de fokkerij vanuit gezondheidsoogpunt onder vuur ligt wil ik er graag op wijzen dat het regelmatig voorkomt dat ĎPolanerduiní honden hoge leeftijden bereiken, tot achttien jaar toe. Niet alleen mooi maar ook vitaal dus.

Corita Jansen is daarnaast actief binnen de rasvereniging: redactie clubblad, bestuurslid en ook werkt zij graag mee aan het inwijden van aspirant keurmeesters binnen het ras.

Dames en heren, het is mij een waar genoegen deze grote dame van een klein ras de Zilveren Erespeld te overhandigen.