Nestjes en puppy's beschikbaar bij:

 

 

Als u een Yorkshire Terriër pup wilt aanschaffen verdient het aanbeveling dit via de
Nederlandse Yorkshire Terrier Club te doen.

 

Deze pups zijn gefokt naar de richtlijnen van de Raad van Beheer en de 
Nederlandse Yorkshire Terrier Club

 

 

 


 

 
 
Nestje Yorkshire Terrier pups geboren 01-07-2024.

Hier is nog één reutje en één teefje beschikbaar.
 

tel. 06 244 64 502
of

email: pupinfo@yorkshireterrierclub.nl

 

 
 
 
 

 

 

Heeft U (nog) vragen, dan kunt U contact opnemen met: 

Dhr. H.J. Burgwal

Telefoonnummer: 06 244 64 502

Of email: pupinfo@yorkshireterrierclub.nl

 

 

 

 

TEACUP YORKSHIRE TERRIËRS  

Het bestuur wordt regelmatig benaderd door mensen die interesse hebben in een

“Teacup Yorkshire Terriër”.

Met klem wil het bestuur van de Yorkshire Terriër Club U erop wijzen

dat deze uit de Verenigde Staten overgewaaide “hype” een louter op winstbejag gecreëerde ontwikkeling is en funest voor het ras!!

Ook de term “Mini” heeft niets met de Yorkshire Terriër te maken.

Het doelbewust fokken op een steeds kleinere Yorkshire Terriërs veroorzaakt afwijkingen

en ernstige ziektes waar de nieuwe eigenaar én het ras niet mee gebaat is.  

Uitdrukkelijk wil het bestuur van de Yorkshire Terriër Club U erop wijzen geen

Yorkie’s te kopen uit circuits waar deze hondjes worden aangeboden!!!  

De rasstandaard voor de Yorkshire Terriër geeft ondermeer aan dat het gewicht van een volwassen hond rond drie kilogram bedraagt. Natuurlijk komt het voor dat er wat grotere of kleinere pups in een nest aanwezig zijn.  

De fokkers die volgens de regels van de Yorkshire Terriër Club fokken doen hun uiterste best om een zo’n gezond mogelijke Yorkshire Terriër aan de nieuwe eigenaar af te geven en zij kunnen U  alle mogelijke informatie geven!  

Of … bel de rasvereniging voor informatie!

 


Algemene tips bij de aanschaf van een Yorkshire

    U heeft uw keus voor het ras gemaakt en nu rijst de vraag wordt het een reu of toch een teef. De uiterlijke verschillen zijn in dit ras niet zo groot en het is dan ook lang niet altijd zo dat reuen groter zijn dan teven. Wel is er sprake van een verschil in karakter.Een Yorkshire reu is vaak aanhankelijker dan een teef.Teefjes daarentegen zijn vaak weer wat vinniger of kattiger zo u wilt.

Informeer bij de vereniging of er nestjes zijn. Hier vindt u fokkers die zich aan de richtlijnen van de Yorkshire Terrier Club houden. Aan de andere kant betekent opname in de fokkerslijst niet dat de Yorkshire Terrier Club aansprakelijk gesteld kan worden voor de kwaliteit van de geleverde pups.

Dit laatste kan natuurlijk ook niet. Maak een afspraak bij een of meer fokkers die pups hebben. Liefst bij meerdere fokkers want dan heeft u vergelijkingsmateriaal. Bekijk de nestjes en de omgeving daarvan en of de pups in huiselijke kring op groeien. Let op of de pups schoon zijn, helder oogjes hebben, spontaan reageren, kortom er gezond uit zien. Ook kunt u de moederhond zien en misschien zelfs de vaderhond als deze ook van de fokker is.

Laat u door de fokker goed informeren over de pups, voeding en eventuele opvoeding. De fokker zal natuurlijk ook willen weten wie u bent, waarom de keuze op de Yorkshire is gevallen en... wat u van uw pup verwacht. Kortom er zal bij zo’n contact heel wat informatie uitgewisseld worden.

Thuis zult u alles nog eens op een rijtje zetten en de verschillende zaken tegen elkaar afwegen. U bent u eruit en besluit bij een van de fokkers een hondje te kopen en de afspraak wordt gemaakt. Dan is het wachten op het moment dat u het pupje op kan halen.

Weer thuis gekomen heeft de pup tijd om zijn nieuwe huis te ontdekken en mogelijk wat stress kwijt te raken. Het is tenslotte niet niks als je plotseling bij je moeder, je nestbroers en zussen wordt weggehaald.

Het is belangrijk om u aan de (voeding)afspraken van de fokker te houden en mochten zich toch problemen voordoen uw fokker daarover in te lichten en eventueel om advies te vragen.

Hopelijk groeit uw pup uit tot een prachtige York en kunt u samen genieten van een hele lange vriendschap waarin vreugde en plezier de boventoon mag voeren.