“Wij zijn de enige Yorkshire Terrier Vereniging waarvan alle fokkers hun puppy's op de  Universiteit in Utrecht op levershunt en hartfalen laten testen!!!

Het probleem van de levershunt zit helaas in het ras (info Universiteitskliniek te Utrecht) en niet zoals onze zustervereniging de Yorkshire Terrier Vrienden Club beweert na een door hen zelf gehouden enquête dat het probleem niet zo erg is en dat het niet in hun lijn(en) waar ze mee fokken zit en dat ze daarom besloten hebben om niet te gaan testen.

Ten eerste moet een enquête voldoen aan een aantal regels, zeker als je er later conclusies uit wil trekken. Daarna moet op z'n minst een gespecialiseerd dierenarts of een andere expert (b.v. geneticus) op dit gebied de enquête op zijn inhoud laten beoordelen. Dan kan deze openbaar gemaakt worden zodat ook anderen kunnen beoordelen of deze enquête voldoet aan alle criteria met betrekking tot de genomen beslissing(en).

Verder geven ze onjuiste informatie door te stellen dat je honden die een levershunt hebben zou kunnen helpen met medicijnen. Dit is klink klare onzin. Je kunt voeding gaan aanpassen en eventueel als dierenarts iets ter verlichting van het probleem geven, maar de hond zal vroeg of laat toch doodgaan aan de levershunt.

De Yorkshire Terrier Vrienden Club wil gewoon niet testen. Kost tenslotte tijd en geld en ze gaan gewoon hun gang inplaats van op te komen voor het dierenwelzijn en ook die van ons ras, de Yorkshire Terrier en blijft het levershunt probleem gewoon negeren en op het bordje van de puppy koper leggen!!!

Onze fokkers doen wel wat ze moeten doen en laten al hun nestjes op de Diergeneeskundige Faculteit te Utrecht testen zodat de nieuwe eigenaar een pupje krijgt die zijn leven lang absoluut vrij is en blijft voor levershunt.

EEN NIET GETESTE PUP KOPEN IS DUS EEN GROOT RISICO!!!

Al onze fokkers zijn gecertificeerd en fokken daarnaast ook volgens de regels van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland en die van de Rasvereniging. De pups krijgen een FCI erkende stamboom, zijn gechipt, hebben een Dierenpaspoort, zijn DNA getest, gevaccineerd, ontwormd en zijn allen in Nederland geboren.

Een hele geruststelling voor u, als mogelijke koper van een pup, want al onze fokkers kunnen hierdoor garant staan voor hun puppy's!

( Certificaat  voorbeeld)

Op de Championship Show (Club Specialty) van de Midland Yorkshire Terrier Club in Engeland, 24 februari jl., werd Kampioen & Jeugd Kampioen Polanerduin Sensation, Engels Kampioen, Winner'17, Benelux Winner'17, RCC Crufts'17,
Club Winner'16 & '17
BEST IN SHOW!

Dit is al de tweede keer dat Robbey, van eigenaar Corita Jansen, BEST in Show werd en op deze Show gelijktijdig zijn definitieve Engels Kampioenschap behaalde.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een  Nederlandse Yorkshire Terrier fokker met een van haar fokproducten de titel van
ENGELS KAMPIOEN heeft behaald! Een van de meest moeilijk te behalen titels!

Een prestatie van formaat die ze op haar inmiddels indrukwekkend lange lijst van de door haar behaalde titels, kan bijschrijven!

Namens het bestuur hartelijk gefeliciteerd!!! 

The Yorkshire Terrier Club of South Wales
 

Polanerduin Sensation maakt zijn naam opnieuw waar. Afgelopen zaterdag 14 juli 2018 schreef hij historie door op de kampioenschapsclubmatch van "The Yorkshire Terrier Club of South Wales" Beste reu, Beste van het ras en daarmee BEST IN SHOW te worden. Hiermee is Corita Jansen (links) opnieuw de eerste fokker in Nederland die zoiets belangrijks heeft bereikt. Om een kampioenschapsclubmatch in de UK te winnen moet je echt een hond hebben waar niemand omheen kan. Volgens de keurmeester is Robbey op dit moment de beste Yorkshire Terrier reu in the UK.

Het bestuur feliciteert haar graag voor het behalen van dit fantastische resultaat!!!


Hoofdsponsor Royal Canin 
 

 

 

De vereniging is opgericht op 27 juni 1976 en is de oudste Originele Yorkshire Terrier Rasvereniging
in Nederland en lid van de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland.

De vereniging heeft ten doel:

  • De instandhouding en verbetering van het ras: Yorkshire Terriër.
  • De bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot dit ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken binnen dit ras in het bijzonder.
  • Het bevorderen van het contact tussen fokkers en liefhebbers van de Yorkshire Terriër.
  • Er komen 4 clubbladen uit per jaar
     

Bestuurssamenstelling:

Voorzitter Dhr. H.J. Burgwal 06 244 64 502 voorzitter@yorkshireterrierclub.nl
Secretaris Mw. A.J.U. Bastemeijer - v.d. Brand 06 416 83 837 secretaris@yorkshireterrierclub.nl
Penningmeester Dhr. A.A. Sloot 071-5312872 penningmeester@yorkshireterrierclub.nl
Bestuurslid Mw. K. Bastemeijer   bestuurslid@yorkshireterrierclub.nl
Bestuurslid/redactie clubblad Mw. C. Jansen
 
06 244 64 502
 
redactie@yorkshireterrierclub.nl
Bestuurslid/
evenementen/
Ledenadministratie
Mw. C. Jansen
 
06 244 64 502
 
evenementen@yorkshireterrierclub.nl
Pupinfo Dhr. H.J. Burgwal
06 244 64 502
pupinfo@yorkshireterrierclub.nl